Hvordan velge riktig padelracket?

Valg av riktig padelracket, er det sikkert mange som lurer på. Vi vil etter beste evne komme med noen råd og tips!

Når du skal prøve padel for første gang, kan det være lurt å låne en padelracket, slik du slipper å kjøpe, før du har har fått Padelfeber. 

De aller fleste padelsentre har padelracketer til utlån. Jeg har sett noen av utlåns-racketene og de er ikke av beste kvalitet og noen har skader, samt at det ikke er sikkert de er nybegynner-racket. Så "ring" en venn. Vi som har spilt padel i flere år, har en eller flere på lager, som fint kan lånes ut. Mange av de nye padelsentrene har også en Proshop, hvor det selges div padelutstyr. Det kan hende de har "test-racketer" som utlånes før et eventuelt kjøp. Bare spør!

Jeg ser at flere som skal gi tips til valg av racket har 3 kategorier på padelracketer, mens jeg mener vi i alle fall har 4 kategorier av padelracketer.

- Junior/nybegynner 

- Mosjonister/lett øvde

-  Øvde/"halv proff"

- Proff "World Padel Tour"


Når det gjelder form på en padelracket har vi 3 forskjellige former. Vi har Round, Tear-drop og Diamond. Det er verdt å nevne at det ikke er formen på padelracketen ,som sier noe om hvor god du er. Du må kunne håndtere racketen og føle mestring. Først da har du funnet den riktige racket. Jeg har sett mange eksempler på at folk kjøper samme racket som stjernene spiller med, men ender ofte med å bytte racket igjen.

 Se bilder under, for de ulike former på en padelracket. 

 

Form på padelracket


Vi i Padelsport.no ønsker selvsagt å selge våre fantastiske Corkpadel racketer, så derfor finner du info om disse under. Det finnes en padelracket for alle nivå. Corkpadel light (Junior/nybegynner) 

Vi anbefaler denne for deg som akkurat har startet med padel, juniorer og spillere som ønsker å spille på teknikk og kontroll i stedet for fysikk.

Racketen med rund form. Vekt varierer fra 340 til 355g og profil på 38mm og består av 4 ulike lag med laminert EVA soft kjerne, karbon, kevlar og kork.
Racketen skiller seg ut med komfortabel og enkel håndtering. Den har et lavt balansepunkt og lett vekt.

Padelracket Corkpadel light


Corkpadel Pro (nybegynner/lett øvet)
Vi anbefaler denne padelracket for spillere som har spilt en stund og som leter etter en racket som balanserer mellom kraft og kontroll. Racketens tåredråpeformede design muliggjør et allsidig og variert spill. Du får god kontroll på lange lob’er fra bakveggen og stopp-baller ved nettet, samtidig som du får nok kraft til å fyre av en kanon, når sjansen byr seg.

Dråpeformet racket som veier fra 360 til 375g, 38 mm profil.
Racketen består av 4 ulike lag med laminert EVA softkjerne, karbon, kevlar og kork.
Padelracket - Corkpadel Pro

Padelracket Corkpadel Pro

                                                                                                                                                                        Corkpadel Premium    (Mosjonister/lett øvde)

Vi anbefaler denne racketen for deg som er god på å treffe sweet spot regelmessig, men som kjenner at ønsket utvikling har stoppet litt opp og vil ta sitt eget spill noen hakk høyere.

Diamantformet racket som veier fra 360 til 375g, 38 mm profil. Racketen består av 4 ulike lag med laminert EVA soft kjerne, karbon, kevlar og kork.
Den perfekte racketen for den avanserte eller profesjonelle spilleren som leter etter den beste ytelsen i hvert poeng. Et høykvalitets produkt som lar deg spille med stor kraft, presisjon og komfort.Padelracket - Corkpadel Premium
Padelracket - Corkpadel Premium


Corkpadel Supreme Control

Supreme CONTROL – neste generasjon av Cork Supreme TearDrop!

En perfekt racket for deg som har en litt defensiv spillestil og som ønsker full kontroll på smashmottak, lobber og drop shots. Den har dråpeform med medium balanse og et bredt og deilig tilgivende sweet spot.

Racketen har også en kryssformet halvboring i midten av sweet spot. En innovativ og unik forbedring fra Cork, som gjør at en fjerner noe av «trampolineeffekten» som tidligere gjorde det vanskelig å kontrollere ballen i forsvar. Krysset gir også en klart bedre kraft og output i offensivt spill, og det tar bort mer av vibrasjon i racketen etter balltreff.
Dette, sammen med Cork sitt patenterte AntiVibrationSystem, vil du kjenne at du har en kraftkanon uten at det går på bekostning av spenninger i muskler og sener i albue og skulder.

Racketen har en overflate sammensatt av 6 lag: ett av kork, to av innégra- og karbonfiber, pluss tre lag av silikonfiber.

Vekt: 360 – 375 g (Racketbeskyttelse og grep inkludert).Corkpadel Supreme control

Corkpadel Supreme Controll

CORK Supreme Power

Supreme POWER – neste generasjon av Cork Supreme Diamond!
Av alle Cork Racketer er Supreme Power den som krever mest av spilleren for å kontrollere ballen.
Dersom du er en spiller som er på et teknisk høyt nivå samtidig som du elsker å spille kanonhard padel, så er DETTE racketen for deg.

Racketen har en kryssformet halvboring i midten av sweet spot. En innovativ og unik forbedring fra Cork, som gjør at en fjerner noe av «trampolineeffekten» som gjør det vanskelig å kontrollere ballen i forsvar. Krysset gir også en klart bedre kraft og output i offensivt spill, og det tar bort mer av vibrasjon i racketen etter balltreff.
Dette, sammen med Cork sitt patenterte AntiVibrationSystem, vil du kjenne at du har en kraftkanon uten at det går på bekostning av spenninger i muskler og sener i albue og skulder.

Racketen har en overflate sammensatt av 6 lag: ett av kork, to av innégra- og karbonfiber, pluss tre lag av silikonfiber.

Vekt: 365 – 375 g (Racketbeskyttelse og grep inkludert).

Corkpadel Supreme Power

Corkpadel Supreme Power

CORK Supreme Hybrid

Cork Padel Supreme Hybrid-racket er egnet for spillere som har et godt nivå på spillet sitt i både forsvar og angrep. Denne racketen ble utviklet for å samle alle følgende egenskaper i en enkelt racket, og blander kontroll, kraft, holdbarhet, manøvrerbarhet, er den perfekte kombinasjonen mellom angrep og forsvar. Dens hybridformat gjør at den har et bredt sweet-spot og en middels til høy balanse. Det nye asymmetriske boremønsteret er designet for å ytterligere heve nivået av kontroll, ved at det er ulik borediameter for hver spesifikke sone på racketen. Kjernen av racketen har en unik og innovativ «plussformet» halvboring, som hever kontroll og ballutgang og fjerner trampolineeffekt og vibrasjon når du forsvarer og gir økt angrepskraft. På toppen av alt får du med vårt eksklusive CORK PADEL patenterte antivibrasjonssystem.

Vekt: 365 – 375 g (Racketbeskyttelse og grep inkludert).

Corkpadel Supreme Hybrid

Corkpadel Hybrid


Padelsport AS håper at du står litt mer styrket, når du skal velge din første padelracket eller bytte ut den gamle. Tips gjerne padel-venner om siden  "Hvordan velge riktig padelracket
Vi ønsker deg lykke til videre i din Padel karriere👍
Hos Padelsport.no har du mulighet å teste racketen før du skal Velge riktig padel racket
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Cork Padel Norway på tur til Letohallen!

 Fantastisk padel tur til Letohallen Team Cork Padel på tur til @interpadel_letohallen Fantastisk sted Absolutt verdt turen. Anbefales på d...